Ο “Ντάνος” μιλάει στο Hello.gr για το φιλανθρωπικό σωματείο που ίδρυσε

Ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο μέσα από την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Φύλακας Άγγελος” που σκοπό έχει να βρίσκεται δίπλα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, έχει αναπτύξει εδώ και μερικούς μήνες ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Την… σπίθα άναψε η συγκλονιστική ιστορία ενός 14χρονου παιδιού που τον πλησίασε διακριτικά σε μια εκδήλωση για το μπούλινγκ, προκειμένου να του μιλήσει για όσα θλιβερά ζούσε καθώς το κακοποιούσε ο πατέρας του που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού.

Από την Κατερίνα Φάκα

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τα παιδιά, ο Γιώργος Αγγελόπουλος δημιούργησε μαζί με τον δικηγόρο Αναστάσιο Ντούγκα και την ραδιοφωνική παραγωγό Ράνια Κωστάκη τον “Φύλακα Άγγελο” με σκοπό να προστατεύσει παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή νοσούν.

Μιλώντας στο Hello.gr ο κ. Αγγελόπουλος εξηγεί πως στόχος του Σωματείου είναι η παροχή κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κυρίως προς τα κακοποιημένα παιδιά. Το νεοσύστατο φιλανθρωπικό σωματείο ολοκλήρωσε ήδη την πρώτη του αποστολή με την δημιουργία ενός χώρου υποδοχής στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, που διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε η διαμονή τους κατά την διάρκεια της εξέτασης να είναι σε ένα περιβάλλον που θα διευκολύνει την εξέλιξη και ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε στην ίδρυση του Σωματείου “Φύλακας Άγγελος”;

Ήταν όνειρο ζωής για μένα να προσφέρω κάτι στοχευμένα στα παιδιά. Μετά από μια συνάντηση που είχα με τον δικηγόρο Τάσο Ντούγκα ενάμιση χρόνο πριν σε μια εκδήλωση που είχαμε βρεθεί ως ομιλητές για το μπούλινγκ στην Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε και το οριστικοποιήσαμε λίγες ημέρες αργότερα, στην παρουσίαση του βιβλίου μου όπου παρευρέθηκε για να το προλογίσει. Στο τέλος της παρουσίασης μας πλησίασε ένα παιδί και διακριτικά μας είπε ότι δέχεται κακοποίηση από τον πατέρα του ο οποίος ήταν αλκοολικός. Αυτό το περιστατικό είναι από αυτά που μας συγκλόνισε και πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε το Σωματείο. Μετά από περίπου οχτώ μήνες και την ανάλογη έρευνα ιδρύσαμε τον “Φύλακα Άγγελο”.

Περισσότερα εδώ…

 

 

Πηγή : gr.hellomagazine.com

Leave A Reply