Η Μαρέβα Μητσοτάκη στα εγκαίνια χώρου για κακοποιημένα παιδιά -«Είναι θαύμα να ρίχνεις φως στις πιο σκοτεινές στιγμές ενός παιδιού»

«Τα μεγάλα οικοδομούνται από τα πολλά μικρά. Δηλώνω παρούσα και τάσσομαι εθελοντής σε κάθε παρόμοια προσπάθεια, γιατί είναι θαύμα να ρίχνεις φως στις πιο σκοτεινές στιγμές ενός παιδιού» ανέφερε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εγκαινίων του νέου χώρου υποδοχής κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών της εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

H σύζυγος του πρωθυπουργού έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του νέου χώρου υποδοχής και εξέτασης κακοποιημένων ή εγκαταλειμμένων παιδιών στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου.

Η κα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη δήλωσε εντυπωσιασμένη από το εγχείρημα, το οποίο πήρε «σάρκα και οστά» ύστερα από έγκριση της επιτροπής του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης που παραχώρησε τον χώρο, εμβαδού περίπου 100 τ.μ., για να ανακαινιστεί και διαμορφωθεί κατάλληλα από το φιλανθρωπικό σωματείο «Φύλακας ‘Αγγελος» προκειμένου να είναι φιλικός στα παιδιά. Όπως είπε, πρόκειται για «καταφύγιο» αλλά και «γέφυρα ζωής» για όσα παιδιά έχουν βιώσει την κακοποίηση και παραμέληση.

Η ίδια χαρακτήρισε τιμή και υποχρέωση ως «μάνα, γυναίκα και κυρίως ως απλός άνθρωπος» να βρίσκεται στην εκδήλωση, διότι «η προστασία του παιδιού συμβαδίζει με την ανθρώπινη φύση».

«Κάθε παιδί» συνέχισε «έχει ανάγκη από έναν άγγελο δίπλα του και ακόμη περισσότερο εάν είναι κακοποιημένο», τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να ανοίξει την αγκαλιά της σε ανήλικους που δοκιμάζονται.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Leave A Reply